Микронизацияланған дәнді бұршақты шикізаттан жасалған композитті ұнның нан пісіру қасиеттерін зерттеу

МРНТИ 68.01.77, 89.57.45                                                              №3 (2020г.)

Муслимов Н.Ж., Султанова М.Ж. ,  Кизатова М.Е., Абдрахманов Х.А., Боровский А.Ю., Елеукенова К.А.

 

Бидай және дәнді бұршақты микрондалған (бұршақ, жасымық және нут) ұннан жасалған қамырдың реологиялық қасиеттері зерттелді. Ұн
қоспаларын дайындау үшін бірінші сұрыпты бидай ұны қолданылды. Сынақтың реологиялық қасиеттерін фаринограф АТ Brabender (Германия) зерттеді. Бидай ұнының бір бөлігінің орнына дәнді-бұршақты ұнды енгізу қамырдың реологиялық сипаттамаларының мынадай: су сору қабілеті, фаринограф сапасының көрсеткіші, қамырдың пайда болу уақыты сияқты елеулі өзгерістерге алып келеді. Сондай-ақ, қамырдың илемге тұрақтылығы және тестің ыдырау дәрежесі де өзгерді.
Түйінді сөздер: дәнді-бұршақты дақылдар, бидай ұны, қамырдың реологиялық қасиеттері.

 

Комментарии закрыты.