Энтеросорбциялық тағамдық талшықтарды қолдану арқылы функционалды сүт өнімдерінің технологиясын жасау

МРНТИ 65.63.33.43.01.05                                                                       №4 (2019г.)

Нуралы А.М., Акназаров С.Х., Алимарданова M.К., У.М. Амзеева, Азаткызы С., Бакиева В.М., Шунекеева А. 

 

Мақалада энтеросорбциялық диеталық талшық қосылған ферменттелген сүт өнімдерін дайындау технологиясын дамыту туралы айтылады. Қышқыл сүт өнімдерін өндіруге арналған шикізат ретінде майлылығы және ақуызы жоғары сүт пайдаланылады. Алайда, маусымдық тұрақсыздыққа байланысты бұл көрсеткіштер орнықты емес. Сондықтан, сүт өнімдерін өндірушілер үшін жоғары сапалы түпкілікті өнімді алу үшін әртүрлі функционалды тағамдық қоспаларды пайдалану маңызды.
Түйінді сөздер: диеталық талшық, технология, функционалдық өнім, сүт өнімдері.

Комментарии закрыты.